Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

KaraBorsa ile mücadele çerçevesinde yeni kararlar alan İsrail hükümeti, bir yandan organize suçlar ile para aklama suçuna karşı daha etkin mücadele hedeflenirken bir yandan da vergi gelirlerinde artış yaşanması planlanıyor.


İsrail hükümeti "yeraltı ekonomi"sini ayakta tutan en önemli faktörün nakit para kullanımı olduğuna, ayrıca dünyada nakit miktarı ve sermaye kaçırılması arasında da doğrudan bir ilişki olduğuna inanıyor.


İsrail hükümetinin, Merkez Bankası ve ekonomi bürokratları ile yürüttüğü uzun çalışmalar sonucu bu kararı aldığı açıklandı.


Öte yandan alınan karara bakanlar kurulunda hiçbir kabine üyesinin aksi yönde görüş bildirmediği de öğrenildi. Hükümet bu konuyu takip etmek ve nakit para kullanımı azaltmak için bir de komite oluşturacak.


Başbakanlık Ofisi Genel Direktörü Harel Locker, yaptığı açıklamada, "İsrail ekonomisinde tahminlerimize göre milyonlarca şekel vergilendirilmiyor. Bu nedenle de kamu bu paradan faydalanamıyor. Yeni kurulan birtakım mantıklı çözümlerle bu durum düzeltilecek" dedi.

 

AA