Advertisement
HABERLER ABONE OL

Barclays Plc'nin teknik analizine göre, Brent türü ham petrol, 112 dolar civarındaki geçen haftanın zirvelerindeki direncin kırılması durumunda, ay sonuna kadar, varil başına 115 dolara yükselebilir.

Banka'nın analizine göre, 114 dolar ve 115 dolara doğru "yukarı potansiyelin yeniden açılabilmesi için"  111.93 doların yuakrı yönde kırılması gerekiyor. Petrol geçen ay, Libya'daki üretimin düşmesi ve Suriye'deki şiddet olaylarının yayılarak Orta Doğu'dan petrol ihracatını olumsuz etkileyebileceği endişesi ile 116.61 dolara çıkarak son altı ayın zirvesine ulaşmıştı.

Londra'da Barclays Plc emtia analisti Miswin Mahesh, bugün diğer bir raporda, "Fiyatların, Eylül ayında ve dördüncü çeyrekte, yukarı eğilim ile birlikte, mevcut seviyelerde kalması bekleniyor" dedi ve bir arz yetersizliği ya da OPEC dışındaki ülkelerden gelen ılımlı talebin, daha sıkı bir piyasa dengesini destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 50 sent ya da yüzde 0.5 yükseldikten sonra varil başına 111.10 dolara kadar çıktıktan sonra, 109.66 dolara geldi. Kontrat dün, Fed'in varlık alım programını aynı miktarda devam ettirmesinin ardından 2.41 dolar ya da yüzde 2.2 yükselerek 110.60 dolara çıktı. Fiyatlar Ağustos ayında yüzde 5.9 yükseldi ve üçüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi.