Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiliz BBC kanalına konuşan ABD Merkez Bankası eski başkanı Alan Greenspan, ABD'yi temerrütün eşiğine getiren krizin tekrarının olmasının bir hayli mümkün olduğunu belirtti.

Washington'da "taviz"lerden bu kadar uzak başka bir vakayı hiç görmediğini söyleyen Greenspan, borç tavanı tartışmalarında hükümete karşı mücadele eden Çay Partisi'nin ekonomik hedeflerine sıcak baktığını itiraf etti;  ancak Parti'nin taktiklerinin "demokrat olmadığını" savundu.

Küresel finansal kriz, Fed ve Avrupa konularına da değininen Greenspan, finansal krizde kendisini asıl şaşırtanın, yalnızca Fed'in değil, IMF gibi büyük kuruluşlar ve JP Morgan gibi dev bankaların da benzer yanılsamaya düşmesi olduğunu ifade etti.

Greenspan, Fed başkanlığı dönemindeki politikaların arkasında olduğunu dile getirerek, "Ekonomik balonlar öngörmek ile onların patlayacağı zamanı tahmin etmek arasında fark var" dedi.

Eski Fed Başkanı, Avrupa'daki borç krizine ilişkin ise, ülkelerin farklı kültürlerine dikkat çekerek, " Yunanistan'ın kültürü Almanya ile aynı değil, bu nedenle onları tek bir birime koymak çok zor" yorumunda bulundu.