Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin hükümetinin, yerel tüketimi de kapsayan ekonomi politikalarının sıkı bir şekilde uygulanması çağrısında bulunmasının ardından Çin Borsası 1 haftanın en büyük sıçramasını yaptı.

Shanghai Metersbonwe Fashion and Accessories Co., Shenyin&Wanguo Securities'in, bu yılki kazanç görünümü üzerine alım tavsiyesi yapması üzerine yüzde 10 primlenerek, ekonomik büyümeye duyarlı olan tüketici şirketlerindeki ralliye öncülük etti. Shanghai Baosight Software Co., Alibaba Group Holding Ltd.'a veri merkezi hizmeti vermek için kontrat imzalaması sonrasında teknoloji hisselerini yukarı taşıdı. Yunnan Copper Industry Co., artan bakır stoklarının, taleplerin azaldığına işaret etmesiyle yüzde 4.3 değer kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 kazançla 2,217.98 puana çıkarak 11 Ekim'den bu yana en büyük kazancına yöneldi. Çin Devlet Konseyi "Hükümet, küçük ölçekli şirketlere finansal destek verecek, dış ticaret büyümesinde istikrar sağlayacak, kapasite fazlalarında kesinti yapacak ve tüketim için yeni arayışlarda olacak" dedi. Ülkenin liderleri Kasım'da ekonomiyi yeniden şekillendirecek ve yüzde 7 oranında uzun vadeli büyümeyi korumak için Kasım'da toplanacak.

Ekonomik reformlar konusunda yerel tükerimin desteklenmesi gibi birçok olumlu beklentinin olduğuna dikkat çeken West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, "Ekonomide istikrar sağlanıyor ve veriler iyileşiyor, bu da piyasaya güven ışılıyor" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.3 kazançla 2,457.92 puana yükseldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.6 artış kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi, Şanghay'da kurulacak serbest ticaret bölgesiyle bağlantısı olan şirketlerin, kazançların gereğinden fazla olduğu endişesiyle düşmesi üzerine geçtiğimiz haftayı yüzde 1.5 kayıpla tamamladı. Endeks 27 Haziran'da kaydettiği 4 yılın en düşüğünden yüzde 14 sıçradı.