Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:28'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Royal Philips NV ve Akzo Nobel AG'nin beklentilerin üzerinde kâr açıklaması ve yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarındaki kesintileri Mart'a erteleyeceği yönündeki spekülasyonu ile yükselişini sekizinci işlem gününe taşıdı.

Royal Philips NV ve Hollandalı Dulux boyasının üreticisi Akzo Nobel yüzde 5'in üzerinde yükseldiler. Actelion Ltd., akciğer ilacı Opsumit'in ABD'den onay alması üzerine altı yılın zirvesine tırmandı. SAP AG, yükselen üçüncü çeyrek bilanço rakamları açıklamasının ve yıllık beklentisini korumasının ardından yüzde 4.8 artış kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 kazançla günü 319.54 puandan kapatarak Haziran 2008'den bu yana zirvede.Endeks, ABD'de yasakoyucuların, borçlanma yetkisinin 2014'ün başlarına kadar ertelenmesinde anlaşması ve 17 yıldır ilk kez kapanan hükümeti yeniden açmasıyla Ekim ayında toplam yüzde 2.9 yükseldi.

Londra'da bulunan Hermes Sourcecap Ltd. yöneticilerinden Andrew Parry, "Kâr sezonunun başlarında çeşitli uyarılar görülürken, artık bazı iyi sonuçlar da görüyoruz. Avrupa'da resesyonun sonlanması ve büyümede toparlanma görülmesinden bütün şirketler eşit bir şekilde fayda sağlayamadı" ifadelerini kullandı.

18 Batı Avrupa ülkesi piyasasının 16'sı bugün yükseldi. İngiltere FTSE 100 yüzde 0.4 artışla üst üste sekizinci işlem gününü de kazançla geçerken, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.2 geriledi, Almanya'da DAX büyük bir değişiklik yaşamadı.

Bloomberg'in 17-18 Ekim'de yaptığı ankete katılan ekonomistler, ABD'de hükümetin 16 gün kapalı kalmasının 4. çeyrek büyümesini yüzde 0.3 aşağı çekmesi ve veri akışını sekteye uğratmasının ardından Fed'in aylık tahvil alım programının azaltımını Mart'a kadar erteleyeceğini tahmin ediyor. Politika yapıcılar Mart'ta aylık tahvil alımlarının 85 milyar dolardan 70 milyar dolara indirileceğini öngörüyor.

(19:28'de güncellendi)