Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:15'te güncellendi)

Ham madde üreticileri ve sanayi şirketlerindeki kayıpların, internet şirketlerindeki kazançları gölgelemesiyle gelişen piyasalar endeksi 5 ayın zirvesinden gevşedi. Güney Afrika randı bu haftaki bütçe açıklaması öncesinde, para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti.

LG Chem Ltd., kârın tahminlerin altında gelmesi üzerine üç haftanın en dik düşüşünü kaydetti. Samsung Engineering Co., Credit Suisse Group AG'nin not indiriminin ardından 7.5 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Türkiye'de BIST 100 , geçtiğimiz haftanın çok büyük bir bölümünü tatil nedeniyle kapalı geçirmesinin ardından yüzde 2.8 yükseldi. ENEA SA, 6.5 milyar dolarlık yatırım planları arasında iki ayın en yükseğine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 1,041.25 puana gerileyerek, endeksin 14 günlük RSI'sini 18 Ekim'de 73.7 puana tırmandıran 4 günlük kazanç dönemini sonlandırdı. Yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarının azaltımını erteleyeceğini speküle etmesi üzerine endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1.8 yükseldi.

Londra'da bulunan Amiya Capital LLP gelişen piyasa stratejistlerinden Michael Wang, "Geçtiğimiz hafta ABD'deki borç tavanı görüşmelerinde çözüm sağlanmasıyla büyük bir ralli yaşadık, bu yüzden daha temel verilere yönelik pozisyon almalar olması beni şaşırtmaz" dedi.

(16:15'te güncellendi)