Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:21'de güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçtiğimiz hafta zirve rekoruna ralli yapamsının ardından, yatırımcıların ekonomik gücü değerlendirme adına kâr verilerini izlemesiyle yarın açıklanacak olan istihdam verisi öncesinde kazanç ve kayıp arasında dalgalanıyor.

İnşaat firmaları, ikinci el konut satışlarının son üç ayda ilk defa gerilediğini gösteren veriler sonrasında yüzde 2.4 geriledi. Halliburton Co., gelirlerinin beklentileri aştığını açıklamasının ardından yüzde 2.3 düşüş kaydetti. Apple Inc., CEO Tim Cook'un yarın daha ince ve daha yüksek çözünüklü bir iPad mini tanıtacağının beklenmesiyle yüzde 2.9 tırmandı. General Electric Co. yüzde 2.6 yükselerek 2008'den bu yana zirveye ulaştı. VF Corp. ve Hasbro Inc., beklenenin üzerinde kâr açıklamalarıyla en az yüzde 3.9 değer kazandılar.

S&P 500 endeksi, erken saatlerde yüzde 0.2 kadar gerilemesinin ardından, yüzde 0.1'den az düşerek New York aaati ile 13:42'de 1,744.52 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 6.39 punan, yani yüzde 0.1'in altında kayıpla 15,393.26 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yakınlarında seyretti.

National Penn Investors Trust Co. başkanı ve şef yatırım yöneticisi Jim King, "Kesinlikle açıklanan kâr verilerinin sindirilmesi söz konusu. Bildiğimiz şey bu gelirler oldukça güçlü bir şekilde devam ediyor ve Fed varlık alımlarını sürdürmeye devam edecek. Bu iki durum hisselerin önümüzdeki birkaç çeyrekte yüksek seyretmesi için itici güç halindeler" yorumunu yaptı.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, Google Inc. kâr verisinin beklentileri aşması ev Fed'in parasal teşvikleri azaltma kararını erteleyeceği söylentileri ile Temmuz'dan bu yana en iyi haftalık performansı gerçekleştirdi. Endeks Ekim ayında ise Kongre'nin federal bütçe konusunda anlaşarak temerrütten kaçınması ve 17 yıl sonra ilk defa yaşanan hükümetin kısmi kapanması durumuna son vermesi ile yüzde 3.7 yukarıda.

(21:21'de güncellendi)