Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:35'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Eylül ayı ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması sonrasında iki haftanın en büyük düşüşünü azaltırken, para birimleri güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4'e varan düşüşü azaltarak Londra saati ile 13:45'te yüzde 0.1 geriledi. Çek Cumhuriyeti para birimi koruna, dolar ve euro karşısında yükselirken Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen ülke para birimindeki artışlara öncülük etti. Çin'in en büyük 4 şehrinde konut fiyatlarının Ocak 2011'den bu yana en büyük sıçramasını yapmasıyla balon oluşabileceği endişelerinin artması sonrasında, China Mobile Ltd. Şanghay'da en sert düşüşü kaydetti.

İstihdam artışı Eylül ayında 148,000 olarak gerçekleşirken, Ağustos verisi de 193,000'e revize edildi. Bloomberg anketine katılan 93 ekonomistin tahmin medyanı ise 180,000 olarak gerçekleşmişti. Hükümet kapanması nedeniyle açıklanması bugüne ertelenen veri, Fed'in parasal genişlemeyi kısma kararını erteleyeceğine yönelik bir sinyal olabilir.

Londra'da bulunan Renaissance Capital şef hisse stratejisti Daneil Salter, "Kötü denilebilecek Eylül ayı istihdam verisi, yatırımcılara azaltmanın erteleneceği rahatlığını verecektir. Teşviklerin azaltılması ya da kararın ertelenmesi gelişen piyasalardaki baskıyı hafifletir" dedi.

(16:35'te güncellendi)