Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

CEO'su Steve Ballmer'ın yerine gelecek yeni bir isim arayan teknoloji şirketi Microsoft Corp., müşterilerin zayıf PC alımlarındaki açığı, kurumsal yazılım talepleriyle destekleyerek 3. çeyrekte beklentinin üzerinde satış ve kâr elde etti.

Microsoft'un 30 Eylül'de sonlanan çeyrekte net geliri, bir yıl önceki 4.47 milyar dolardan 5.24 milyar dolara çıkarken, hisse başı geliri de 53 centten, 62 cente yükseldi. Bloomberg anketina katılan analistler şirketin hisse başı kârının 54 cent olmasını bekliyordu. Bilanço verisinin ardından Microsoft'un hisseleri, seans sonrası işlemlerde değerlendi.

Dünyanın en büyük yazılım üreticisi olan şirket tarihinden ilk defa CEO arayışına girerek ve aygıt ve hizmetlere odaklanan satışlarını desteklemeye yönelik bir organizasyon modeline yönelerek, tahmin edilmedik değişikliklerden geçiyor. Microsoft Office yazılımı talepleri, şirketin Windows yazılımı kullanan bilgisayar alımlarının azalmasından kaynaklanan açığını kapatmasına yardımcı oluyor. Şirket ayrıca kârını artırmak için bir süredir maliyet kesintisi yapıyor.

Bilanço rakamlarının ardından Microsoft hisseleri yüzde 7.4 değerlenerek 36.21 dolara çıktı. Şirketin hisseleri bu çeyrekte yüzde 3.7 düştü.

BGC Partners LP'nin analistlerinden Colin Gillis, neredeyse herkesin yeni CEO'yu beklediğini söyledi.