Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri istihdamdaki büyümenin beklentilerden yavaş olmasıyla beraber ekonomik toparlanmanın hızlanması için Fed'in varlık alımlarını devam ettireceği söylentileriyle yükseldi ve faizleri 3 ayın en düşük noktasına gönderdi.

10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri Tüketici Güveninin üst üste 3. ay düştüğünü ve ulaşım hariç dayanıklı tüketim malı siparişlerinin gerilediğini gösteren veriler üzerine Temmuz ayından bu yana en düşük seviyeye dokundu. ABD önümüzdeki hafta toplam 96 milyar dolar değerinde tahvil ihalesi gerçekleştirmeye hazırlanırken, Fed politika yapıcıları 29-30 Ekim'de buluşmaya hazırlanıyor.

New York'ta bulunan Williams Capital Group sabit getiri işlem direktörü David Coard, "Hükümetin kapanması ve borç tavanının sonucu olarak beklentiler daha zayıf verilerin geleceği yönünde olacaktır. Fed varlık alımını azaltmayı erteleyecek" yorumunu yaptı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri 7 baz puan düşerek bu hafta yüzde 2.51'e geriledi. Ağustos 2023 vadeli tahvilin fiyatı 19/32 yükselerek 99 29/32 oldu. Faizler 23 Ekim'de yüzde 2.47'ye kadar düşerek 22 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye dokundu. 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3.01'i gördüğü 6 Eylül'den bu yana 50 baz puan geriledi.