Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de perakende satışların Eylül ayında tüketicilerin otomobil galerilerine çok uğramaması ve hükümetin kapanmasının bıraktığı kötü etkiler üzerine yavaşladığı tahmin ediliyor.   

Ekonomistler satın alımlarda bir değişiklik beklemezken, son 6 ayın en düşük rakamı olan yüzde 0.2'lik artışı devam ettireceğini tahmin ediyor. Motorlu araçlar dışındaki satışların ise yüzde 0.4 arttığı tahmin ediliyor.

İstihdamda daha hızlı büyüme ve maaşların artması Ekim ayında 16 gün hükümetin kapanması üzerine daha da zayıfladığı tahmin edilen yerel talebin artmasına katkıda bulunacak faktörler. Bu hafta açıklanacak diğer verilerin imalatta soğuma, istihdam artışında yavaşlama ve zayıf enflasyonun devam edeceğini gösterebilir ve Fed'in bu hafta gerçekleştireceği toplantıda varlık alımlarını devam etme kararı almasını sağlayabilir.

Pittsburgh'da bulunan PNC Financial Services Group Inc. kıdemli ekonomisti Gus Faucher, "Tüketiciler zayıf bir hızla harcamaya devam ediyorlar. Genişleyen bir ekonomimiz var ama politika hatalarından dolayı zarar görüyor" yorumunu yaptı.