Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çin Politbüro üyesi Yu Zhengsheng, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek Komünist Parti toplantısında tartışılacak reformların "daha önce benzer olmadığı"nı söyledi.


Çin'in resmi haber ajansı Xinhua tarafından yazılan habere göre Yu bu açıklamaları Tayvan ile ilişkilerin geliştirilmesi  için gerçekleştirdiği bir konuşmada yaptı. Yu, 7 üyesi olan Politbüro Komitesi'nin en güçlü 4. üyesi durumunda.

Çin'de Başbakan Li Keqiang hükümetin ekonomide oynadığı rolü azaltma sözü verirken, hem finansal hem de mali sistemde yapılacak yeniliklerle dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki büyümenin devam etmesini sağlayacaklarını belirtti. Bloomberg News anketine katılan ekonomistler Çin hükümetinin gerçekleştireceği toplantıdan sonra

Yu açıklamalarına toplantının "geniş ve derin reformlara" konsantre olacağını söyleyerek devam ederken, "Reformların gücü ve derinliği daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde gerçekleştirilecek ve hem ekonominin hem de toplumun bütün alanlarında güçlü değişimler yaratacak" ifadelerini kullandı.