Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung'un teknoloji hisselerinde ralliye öncülük etmesiyle son dört işlem gününde ilk defa yükseldi. Malezya ringiti, ülkenin bütçe açığını azaltma planları ile dört ayın en güçlü seviyesine yükseldi.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung Electronics Co., iki aracı firma tarafından hisse fiyatı tahminlerinin yukarı çekilmesi ile yüzde 2.2 değer kazanarak Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Delta Electronic Inc. zirve rekoruna tırmandı. Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Çinli bir gazetenin şirketin finans bilgileri hakkında doğrulanmamış haberler yayınlaması nedeniyle özür dilemesinin ardından yedi haftanın en büyük sıçramasını kaydetti. Malezya ringiti yüzde 0.7 güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Hong Kong saati ile 13:57'de 1,031.39 puan olarak bir haftanın en dik yükselişine işaret ediyor. Teknoloji hisseleri endekste işlim gören 10 sektör grubu arasında bu yıl en büyük kazançları gerçekleştirdi. Korea Investment & Securities Co. ve HI Investment & Securities Co., rekor yüksek seviyede üçüncü çeyrek bilanço açıklayan Samsung'a yönelik hedeflerini artırdılar.

PT MNC Asset Management yatırım uzmanı Akbar Syarief, teknoloji sektöründeki bilançoların cesaret verici olduğunu belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Bilgi Teknolojisi Endeksi yüzde 1.4 yükselirken, 18 Ekim'den bu yana en büyük günlük kazanca hazırlanıyor. Delta Electronics, şirketin sevkiyatlarının artacağının duyulması ile yüzd 3.3 ralli yaptı. Naver Corp., E*Trade Securities ve Meritz Securities tarafından şirketin fiyat hedefinin artırılması ile yüzde 4.6 yükseldi.