Advertisement
HABERLER ABONE OL

Altın fiyatları güçlenen doların alternatif yatırım olarak cazibesini artırmasıyla New York işlemlerinde 5 haftanın zirvesinden düştü.

Bloomberg Dolar Endeksi Fed'in iki günlük toplantısına başlandığı bugün bir haftanın zirvesine tırmandı. Külçe altın vadelileri dün 1,361.80 dolara kadar yükselerek 20 Eylül'den bu yana en büyük artışı kaydetti. Fiziki talep özellikle Çin'de geriliyor.

Altın yatırımcılarının sarı metale olan güvenlerini kısmen kaybetmesiyle fiyatlarda son 13 yılın ilk yıllık düşüşüne doğru ilerleniyor. ABD hükümetinin 1 Ekim'den itibaren 16 gün kapalı kalmasının 4. çeyrek ekonomik büyümesine yüzde 0.25 negatif etkide bulunacağı tahmin ediliyor.

Quantitative Commodity Research Ltd. sahibi Peter Fertig, "Dolar, altın için kritik faktörlerden bir tanesi olacak. Daha güçlü dolar insanların altından kârlarını toplamasına neden olabilir. İnsanlar Fed'in varlık alımı konusunda ne tür sinyaller verdiğine bakacaklardır" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli altının ons fiyatı Comex piyasasında yüzde 0.6 düşerek New York saatiyle 07:46'da 1,344.20 dolardan işlem gördü. Vadelilerin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 2.3 altında gerçekleşti. Spot altın ise Londra işlemlerinde yüzde 0.6 kayıpla 1,344.20 dolar oldu.