Advertisement
HABERLER ABONE OL

(15:52'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ABD'de yükselen ham petrol stoklarının tüketimde bir yavaşlama olduğu sinyallerini vermesiyle beraber düşerek üst üste 2. aylık kaybını genişletmiş oldu.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 1.1'e varan düşüşler yaşarken, sektör tarafından fonlanan American Petroleum Institute stokların geçtiğimiz hafta 5.9 milyon arttığını açıkladı. Bloomberg tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre ise stoklar 2.4 milyon varil yükselerek 382.2 milyon varile çıktı ve 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Brent petrol Libya üretimindeki kayıplarla yükseldi.

İsviçre merkezli Archbridge Capital AG şef yatırım yetkilisi Hakan Kocayusufpaşaoğlu, "ABD'de rafinerilerin çalışma oranı azalırken taleplerde de bir yavaşlama görüyoruz, arz-talep dengesi yukarıda" ifadelerini kullandı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 1.10 dolara varan düşüşlerle 97.10 dolara kadar geriledikten sonra Londra saatiyle 12:45'te 97.23 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 2 üzerinde gerçekleşti. Fiyatlar Ekim ayı genelinde yüzde 5 aşağıda seyrederken, bir önceki ayda yüzde 4.9 düşmüştü.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 63 sent kadar, yani yüzde 0.6 düşüşle 109.64 dolar oldu. Brent petrol ile WTI petrolün arasındaki fiyat farkı dün 10.81 dolar olurken bugün 11.87 dolara genişledi.

(15:52'de güncellendi)