Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:16'da güncellendi)

Dolar, Fed'in bugün sona eren iki günlük toplantı sonrasında, gelecekteki ekonomik kazançlar için daha fazla kanıt görmesi gerektiğini söyleyerek teşvikleri sürdürme kararı almasına rağmen ekonomik ilerleme görüldüğünü açıklaması ile, en çok işlem gördüğü diğer para birimlerinin büyük çoğunluğu karşısında güçlendi.

Bloomberg ABD Dolar Endeksi yükselişi dördüncü güne taşıyarak son sekiz haftada en uzun kazanç periyodunu gerçekleştiriyor. Endeks Fed politika yapıcılarının toplantılarını sonlandırmaları öncesinde gerilemişti. Standard & Poor's 500 Endeksi bu ay zirve rekorunu kırarken 10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri ise merkez bankasının tahvil alım programını azaltmayı erteleyeceği söylentileri ile geriledi.

New York'ta bulunan Gain Capital Group LLC kıdemli Döviz stratejisti Eric Viloria, "Fed ekonomik aktivitede ve iş gücü piyasası şartlarında hâlâ ilerleme gördüğünü söyledi, doların toparlanma nedeni bu. Fakat QE'nin devam edecek olmasıyla dolar için trend yine de aşağı yönlü" yorumunu yaptı.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3 güçlendi ve New York saati ile 14:44'te 1.3708 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.4 tırmanarak 98.62 yenden işlem görüyor.

Dolar bu ay euro karşısında yüzde 1.7 değer kaybederek yıllık gerileyişini de yüzde 4.1'e taşıdı. Yen karşısında ise bu ay içerisinde büyük bir değişiklik yaşamazken 2013 yılı içerisinde yüzde 13 güçlendi.

Doların, 10 para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg dolar endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve 1,008.45 puana geldi. Endeks erken saatlerde yüzde 0.3'e varan kayıplar yaşadı.

(21:16'da güncellendi)