Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:30'da güncellendi)

Fed'in teşviklere devam edeceği söylentileri arasına, ABD Hazine tahvilleri ve altın yükselirken, dolar zayıfladı ve küresel hisseler beş yılın zirvesine tırmandı. Standard & Poor's 500 Endeksi büyük bir değişiklik yaşamadı, bakır yükselişi beşinci güne taşıdı, petrol ise geriledi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri 1.6 baz puan gerileyerek yüzde 2.49 olurken, üç ayın en düşüğüne yaklaştı. Almanya tahvil faizleri üst üste yedinci günde düşüş yaşayarak iki yıldan uzun bir sürenin en uzun gerileme periyodunu kaydediyor. MSCI Dünya Endeksi New york saati ile 10:24'te yüzde 0.3 kadar yükselerek bu ayki ralliyi yüzde 4.7'ye taşıdı. Standard & Poor's 500 Endeksi zirve seviyesinde büyük bir değişiklik göstermedi. Altın vadelileri ise yüzde 0.9 artışla ons başına 1,356.90 dolara geldi. Bakır yüzde 1.2 yükseldi, Batı Teksas petrol fiyatları yüzde 1.1 geriledi.

Bloomberg'in düzenlediği ankete katılan ekonomistler, bugün sona erecek iki günlük toplantıda, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarına devam etmesini bekliyorlar. Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen faaliyet karının yüzde 20 arttığını kaydetti ve Hindistan'ın en büyük mobil telefon operatörü Bharti Airtel'in satışları tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Facebook Inc., Visa Inc. ve Kraft Foods Group Inc. bugün karını açıklayacak ABD şirketleri arasında yer alıyor.

First Citizens BancShares Inc. şef yatırım yetkilisi Eric Teal, "Ilımlı büyüme ve genişlemeci para politikası devam ettiği sürece, yatırımcılar için olumlu bir yatırım zemini mevcut olacak ve böylece piyasa yukarı tırmanmaya devam edecek" dedi.

(17:30'da güncellendi)