Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in en büyük enerji şirketlerinin 3. çeyrekte kârlarını artırmasının ardından Çin Borsası, PetrChina Co. ve China Petroleum&Chemical Corp.'un öncülüğünde 1 haftanın en büyük artışını kaydetti. Kamu sektörü şirketleri de değerlendi.

PetroChina kârında yüzde 19 artış açıklamasının ardından 4 ayın en büyük artışını kaydetti. Sinopec olarak da bilinen China Petroleum, Morgan Stanley'nin, şirketin beklentinin üzerinde kazanç açıklamasının ardından şirketin hisselerine yeniden not verebileceğini söylemesi üzerine yüzde 3.2 primlendi. Datang International Power Generation Co., kamu şirketlerindeki ralliye öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 2,144.62 puana çıkarak 7 haftanın en düşüğünden sıçradı ve bu ayki kayıplarını yüzde 1.4'e düşürdü. Endeks, 12 aylık tahmini kârının 8.4 katından işlem görerek 7 yılın ortalaması olan 15.4'ün altında fiyatlanıyor. Küçük ölçekli şirketler endeksi ChiNext Endeksi yüzde 0.4 artış kaydederek, bu ayki düşüşünü yüzde 7.4'e indirdi.

Düzeltmenin ardından piyasada fırsatların olduğunu söyleyen JP Morgan Asset Management'ın yatırım yöneticilerinden Lilian Leung, değerlemelerin geniş çapta cazip olduğunun altını çizerek, piyasada orta-uzun vadede yapıcı bir görünümün olduğunu ifade etti.

Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 23 altında kaldı. Şanghay endeksi bu yıl yavaşlayan ekonominin kâr büyümesine zarar vereceği ve hükümetin konut fiyatlarındaki kazançlara ek sıkılaştırma tedbiri getireceği endişesiyle yüzde 5.5 düştü.