Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Barclays Plc tarafından yapılan açıklamaya göre işlem gelirlerinde yaşanan düşüşlerin yarattığı negatif etkiyle vergi öncesi kârlılık 3. çeyrekte yüzde 26 düştü.

Vergi öncesi kârlılık 1.87 milyar pounddan 1.39 milyar pounda gerilerken, Bloomberg anketine katılan 11 ekonomistin tahmin medyanıyla paralel gerçekleşti. Sabit getiri, Döviz ve emtia gelirleri yüzde 44 düşerek 940 milyon pounda geriledi ve 2011 yılından bu yana en düşük seviyeye indi.

Şirket CEO'su Antony Jenkins, bankanın Haziran ayında daha sıkı sermaye kurallarına uymayan İngiliz bankalarından biri olduğu sonucuna varılmasının ardından bu ay şirketin parasını 5.8 milyar pound artırdı. 2015 yılına kadar 1.7 milyar pound yıllık harcama kesintisi planlayan Barclays geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada yatırım bankacılığı branşında yaşanan düşüşün Temmuz ve Ağustos aylarında gelirleri sekteye uğrattığını açıkladı. Banka, Nisan ayında 2012 yılı kazançlarını yeniden gözden geçirdi.

Jenkins yaptığı açıklamada "Rehavete kapılmıyorum ve yönetim ekibim biliyor ki hem son çeyrekte hem de 2014 yılının başında çok çalışmalıyız. Güçlü branşlarımızı koruyabilmek adına daha fazla kaldıraç azaltımı fırsatları için gözlerimizi açık tutuyoruz" ifadelerini kullandı.