Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


ABD Merkez Bankası Fed'in para politikası kararını açıklamasının öncesinde gelişen piyasalar endeksi yükseldi. Endeks, Ocak'tan bu yana ilk kez 2 ay üste artış kaydetti. Teknoloji hisseleri ve bankalar, kazançlara öncülük etti.

Samsung Electronics Co.'nun imtiyazlı hisseleri yüzde 3.9 tırmandı ve teknoloji hisseleri endeksini tüm zamanların en yükseğine taşıdı. China Citic Bank Corp., yüksek kazanç açıklamalarının ardından 8 haftanın en büyük artışını kaydetti. Bharti Airtel Ltd., satışlarının beklentinin üzerinde gelmesmi sonrasında yüzde 4.4 değer kazanarak, S&P BSE Sensex Endeksi rekor yükseğe tırmandı. Endonezya rupisi, şirketlerin ay sonu ödemelerini karşılamak için dolar aldığı spekülasyonu üzerine 2 ayın en sert düşüşünü kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,039.29 puana yükselerek bu ayki kazançlarını yüzde 5.3'e genişletti. Ekonomistler Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını devam ettireceğini öngörüyor. Bloomberg'in izlediği 194 gelişen piyasa şirketinden  bu zamana kadar çeyrek dönem bilançolarını açıklayanların yüzde 15'i yüselirken, MSCI Dünya Endeksi'nde kâr açıklayan şirketlerin yalnızca yüzde 10'u yükseldi.

Fed'in teşvikleri sürdürmesinin hisse fiyatlarına yansıdığını söyleyen IDBI Federal Life Insurance Co.'nun yatırım genel müdürü Aneesh Srivastava, kazanç eğrisinin beklentileri desteklediğini ifade etti.