Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:05'te güncellendi)

ABD tahvilleri, Fed'in aylık tahvil alımlarını sürdürmesiyle birlikte ekonomik aktivitede ilerleme gördüğünü söylemesi sonrasında kazançları sildi.

ABD tahvil faizleri, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tahvil alım hızını azaltmadan önce ekonomik büyümenin istikrarlı olacağına dair daha fazla kanıt görmeyi bekleyeceğini söylemesiyle yükseldi. Gösterge 10 yıl vadeli tahvil faizleri erken saatlerde, ABD'de istihdamın son altı ayın en düşüğünde gelmesi ve çekirdek enflasyonun beklenenden daha az yükselmesi ile üç ayın en düşüğüne geriledi.

New York'ta bulunan Credit Suisse Group AG faiz oranı stratejisti Ira Jersey, "Bu durum az çok piyasaların beklediği yönde. Fed hâlâ risk yönetimi modunda bu yüzden tahvil almaya devam edecekler. Enflasyonun biraz yukarı geldiğini görmek istiyorlar" dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi iki baz puan yükseldi ve New York saati ile 14:22'de yüzde 2.53 oldu. Faiz erken saatlerde yüzde 2.47'ye kadar gerilemişti.

Fed'in aylık tahvil alımları, 40 milyar dolar mortgage destekli tahvil ve 45 milyar dolar hazine tahvili şeklinde ayrılmaya da devam edecek.

(21:05'te güncellendi)