Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Brisa, Ocak-Eylül 2013 döneminde net karını yüzde 105 artırarak 108,9 milyon liraya yükseltti.

2013 yılının ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını açıklayan Brisa'nin, Ocak-Eylül 2013 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında yüzde 7'lik artışla 1 milyar 95 milyon liralık satış geliri elde ederken, net dönem karı ise yüzde 105 artışla 108 milyon 900 bin lira olarak gerçekleşti.

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye'de, ilk dokuz aylık dönemde, toplam lastik pazarı çift haneli büyümeye devam etti. Bu artış, özellikle binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentlerinden kaynaklandı. Aynı dönemde Brisa toplam yenileme pazarı satışları da pazara paralel bir artış kaydetti. Otomotiv endüstrisine verilen orijinal ekipman (OE) lastikleri pazarında, 2012 yılı ilk dokuz aylık sonuçlarına kıyasla, 2013 yılı aynı döneminde yüzde 5,8'lik büyüme gerçekleşti. Brisa OE satışları ise aynı dönemde pazarın üzerinde bir büyüme kaydetti.

Avrupa yenileme pazarında lastik satışları, 2013 yılı ilk yarısındaki olumsuz tabloya göre iyileşme göstermeye başladı. Pazar, 2012 yılı Ocak-Eylül verilerine oranla 2013'te halen ekonomik daralmanın etkilerini yaşarken; lastik talebinde az da olsa bir artış kaydedildi. Böylece, yılın ilk 9 ayındaki toplam lastik satış rakamları, geçen yılın aynı dönemindeki seviyeleri yakaladı. Bu gelişmelerle birlikte Brisa uluslararası satışları da pazarın üzerinde bir performans gösterdi."

Net karın 2012'nin aynı dönemine oranla yüzde 105 artırmasının ve EBITDA marjının yüzde 20'lere yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Bayman, karlılık artışının ürün, kanal ve yeni ülkeler miksinden ve şirket içinde odaklanılan verimlilik artışlarından geldiğini ifade etti.

Brisa'nın kuruluşunun 25. yılı olan 2013'te vizyonlarını gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak olarak belirlediklerini belirten Bayman, "25 yıldır tüm paydaşlarımıza değer katmaya ve öncü hizmetler sunmaya çalışan bir kurum olarak, hem tüketici hem de ticari segmentteki müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren en kaliteli ürünleri ve hizmetleri sunarak, pazarda farklılaşmaya yatırım yapıyoruz" ifadesini kullandı.