Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Ulusal Denetim Ofisi'nin (NAO) hazırladığı raporda, İngiliz hükümetinin, en iyi sonuçları almak için küçük ve orta ölçekli şirketlerin fonlama planlarını tek bir program altında birleştirmesi gerektiği ifade edildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın hükümeti ve İngiltere Merkez Bankası, finansal krizin, kredilerde donmaya yol açmasıonın ardından şirketlere kredi verilmesine teşvik etmeye çalıştı. Cameron, kemer sıkma programlarının gerektirdiği kamu sektöründeki istihdam kesintilerini dengelemek ve İngiltere'nin "çiçeği burnunda" toparlanmasını güçlendirmek için özel sektörde işe alımları artırmayı hedefliyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için finansmana girişin çok önemli ve kalıcı bir sorun olduğunun altını çizen NAO Başkanı Amyas Morse, "Ancak bunların tek bir portföyde toplanmasının yönetilmesi ve bütünüyle hedeflerin ortaya konması için çalışmalar gerekiyor" diyerek, realist bir şekilde hedeflerin ulaşılabilirliğine dair net çıkarımlar yapmaya odaklanılması gerektiğini söyledi.

NAO, küçük ve orta ölçekli şirketlerin mevcut fonlama kaynaklarına ek olarak 2017'ye kadar ekstra 22 milyar sterline (35 milyar dolar) ihtiyacının olabileceğini söyledi. İngiltere'de önümüzdeki yıl devreye girecek olan İşletme Bakanlığı ve Innovation and Skills' Business Bank'ın bu fonlama konularını yeniden değerlendirmesi ve BIS (Uluslararası Takas Bankası) ve Hazine bakanlığındaki ekipler de şirket politikalarına odaklansa da, NAO'ya göre, henüz bakanlıklararasında bir program yok.