Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tokyo Borsası, Sony Corp. ve Mitsui Chemicals Inc. gibi şirketlerin kazanç raporlarının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla düştü; Topix Endeksi bu haftaki kazançlarını azalttı.

Elektronik ihracatçısı Sony ve Mitsui Chemicals, kazanç görünümlerini indirmelerinin ardından yüzde 8.1 değer kaybetti. Printer üreticisi Ricoh Co., beklentinin altında operasyonel kâr açıklaması sonrasında yüzde 6.7 düştü. Viera televizyonlarının üreticisi Panasonic Corp., net gelir görünümünü ikiye katlaması üzerine yüzde 6.2 değerlendi. Makina ve gemi üreticisi Sumitomo Heavy Industries Ltd., operasyonel kârının beklentinin üzerinde gelmesiyle yüzde 7.6 primlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 1,183.03 puana gerileyerek, bu haftaki kazançlarını yüzde 0.4'e indirdi. Endeksteki 33 sektör grubunun 4'ü hariç hepsi düşüş kaydetti. Nikkei 225 Endeksi de yüzde 0.9 kaybederek 14,201.57 puana indi. Yen, dolar karşısında yüzde 0.5 değerlenerek 97.92 seviyesine çıktı.

Bu bilanço döneminin kaybeden ve kazananlarının netleşmeye başladığını ve bu şirketlerin hisse fiyatlarının buna aşırı düzeyde tepki verdiğini söyleyen Mizuho Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Seiichiro Iwamoto, "Zayıf yenden kaynaklanan iyimserlik azalmaya başlıyor ve şimdi şirketlerin değerlerini yukarı taşıyıp taşımayacaklarına bağlı" dedi.