Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in beklenenden iyi gelen imalat verisinin, Fed'in önümüzdeki aylarda tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonunun gölgesinde kalmasıyla Asya Borsaları düşüş kaydetti.

Sony Corp., televizyon ve dijital fotoğraf makinası üreten şirketin tam yıllık kâr tahminini beklenmedik şekilde yüzde 40 indirmesinin ardından Tokyo'daki seansta 5 yılın en sert düşüşünü yaptı. Sydney Airport, en büyük hissedarı Macquarie Group Ltd.'ın bazı hisselerini yatırımcılara verme planını açıklaması sonrasında yüzde 3.6 değer kaybetti. Panasonic Corp., tam yıllık tahminlerini ikiye katlamasının ardından yüzde 6.2 değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 141.93 puana geriledi. Endeksteki 10 sektör grubunun 8'i değer kaybederken, değer kazanan her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti. Asya Pasifik Endeksi 25 Ekim'den bu yana yüzde 0.4 yükseldi ve Ekim'de yüzde 2.7 kazançla Nisan'dan bu yana ilk kez 2 ay üst üste artıda kapanmaya hazırlanıyor.

CMC Markets'ın satış işlemleri müdürü Michael Bogoevski, bunun, birkaç hafta sürecek konsolidasyon sürecinin başlangıcı olduğunu söyleyerek, Fed'in önceki tahminlerdeki gibi Mart'ta değil, önümüzdeki hafta ya da aylarda tahvil alım programını azaltmaya başlama ihtimalinin olduğunu belirtti.

ABD'de dün iş dünyası aktivitesi endeksi 30 yılın en büyük sıçramasını yaptı ve işsizlik maaşı başvuruları da düştü. Çin'de resmi imalat verisi Ekim'de hızlandı.