Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:20'de güncellendi)

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, ABD'de fabrika siparişleri verisinin artış göstermesi ve HSBC Holdings Plc'nin karında sıçrama olmasının ardından yükselişini ikinci güne taşırken, Avrupa hisse sentleri beş yılın zirvesine yaklaştı. Sanayi metalleri, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'in, Amerika'nın normal para politikasına mümkün olduğunca çabuk geçmesi gerektiğini söylemesinin ardından değer kaybederken, ABD Hazine tahvilleri üç gün süren düşüşünü durdurdu.

S&P 500 Endeksi, dört hafta üst üste devam eden rallisinin ardından yüzde 0.1 yükselerek, New York saati ile 10:05'te, 1,763.90 puana çıktı. Stoxx Europe 600 Endeksi, HSBC Holdings Plc'nin, karının sıçrama yapmasının ardından son dört ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirmesi ile birlikte yüzde 0.4 tırmandı. Tayland hisse senetleri, hükümet karşıtı gösterilerin yoğunlaşacağı endişesi ile son altı haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Avustralya doları 16 önemli para biriminin 15'i karşısında güç kazandı. Bakır yüzde 1.2 düştü. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, altı gün ard arda yükselişle Mayıs ayından bu yana en uzun süreli rallisini gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.2 geriledi.

ABD'de bugün açıklanan fabrika siparişleri verisi Eylül ayında yüzde 1.7 arttı. Bu veri önceki ay yüzde 0.1 düşmüştü. Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, ABD'nin mümkün olan en kısa sürede normal para politikasını yeniden başlatması gerektiğini söyledi. Fed Guvernörü Jerome Powell ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren bugün konuşma yapacak.

Philadelphia'da PNC Wealth Management şef yatırım yetkilisi James Dunigan, "En yakın dirence giden yol uzamaya devam ediyor," dedi ve "Yılsonu portföy düzeltmelerine yaklaştıkça, bu ivmeye göre oynarken, satış dalgasının tersine, muhtemelen piyasanın iyi seyrettiğini göreceğiz. Bu ortamda, düzeltmeler olursa, kısa ömürlü olacağını düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

(17:20'de güncellendi)