Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Twitter Inc. halka arzda 1.82 milyar dolar gelir elde ederek değer olarak rakibi Facebook Inc.'in üzerine çıktı.

Dün yaklaşık 70 milyon hisse satan Twitter hisse başı 26 dolardan işlem görürken, şirketi 2014 yılının tahmini satış oranı olan 1.14 milyar doların 12.4 katı üzerine çıkardı. Bu rakam Facebook Inc.'in dün işlem gördüğü orandan 11.6 kat daha fazla.

Önceki işlemlerde hisse fiyatları 17 dolara kadar gerileyen Twitter'in hızlı büyüme yönündeki sözünü yerine getirmesi adına üzerindeki yük son fiyatlamanın ardından daha da artmış oldu. Şirket CEO'su Dick Costolo net bir kârlılık planı açıklamamasına rağmen yatırımcıların dikkatlerini şirkete çekmeyi başardı.

McGladrey LLP partneri Larry Levine, "İnsanlar bunu fiyatlarken 2015 ve 2016 kâr beklentilerine bakıyorlar. Twitter'i alırkenki tek risk şirketin hırslı büyüme hedefini yerine getirememesi olur" yorumunu yaptı.

Twitter'in 1.82 milyar dolarlık halka arzı 2004 yılında 1.9 milyar dolar elde eden Google'a yaklaşmasını sağladı. Twitter hisselerinin toplam piyasa değeri böylece 14.2 milyar dolar oldu. Hisse satışlarını Goldman Sachs, Morgan Stanley ve JPMorgan Chase gerçekleştirdi.