Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:15'te güncellendi)

Avrupa hisseleri 5 yılın zirvesinden gerilemeye başlarken, Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri düşüşün 2. güne taşınabileceği sinyalini verdi. Avustralya doları ve yuan ise Çin Merkez Bankası'nın piyasalara normal müdahaleden kaçınacağı açıklamasıyla değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 gerileyerke New York saatiyle 07:22'de 322.67 puan oldu. S&P vadelileri yüzde 0.2 geriledi. Avustralya doları yüzde 0.5 yükselerek 94.20 sent olurken, yükselişini 3. güne taşımış oldu. Alman tahvilleri düşerken, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri 2 baz puan artışla yüzde 1.70 oldu.

Federal Reserve Başkanı Ben S. Bernanke bugün Washington'da bir konuşma gerçekleştirmeye hazırlanırken, Fed New York Başkanı William Dudley dün yaptığı bir açıklamada her ne kadar ekonomi için "daha umutlu" olduğunu belirtse de varlık alımlarını azaltmak için bunun henüz yeterli olmadığını dile getirdi. OECD bu yıl ve gelecek yıla dair ekonomik büyüme beklentilerini düşürürken, bir başka rapor Almanya'da yatırımcı güveninin üst üste 4. ay yükseldiğini gösterdi.

Hong Kong merkezli Wing Fung Financial Group araştırma direktörü Mark To, "Fed yetkililerinden karışık sinyaller alıyoruz ve bu da yatırımcıların geri adım atmasına neden oluyor" yorumunu yaptı.

OECD'den yapılan açıklamada dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 2.7, önümüzdeki yıl ise yüzde 3.6 büyümesi bekleniyor. Daha önce Mayıs ayında açıklanan beklentiler bu yıl için yüzde 3.1 ve önümüzdeki yıl için yüzde 4 olarak gerçekleşmişti.

(15:15'te güncellendi)