Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya dolarını aşağı çekmeye uğraşmasının etkinliğinden çok emin olmadığını söyleyen Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens, yine de  Döviz müdahalesi konusunda "açık fikirli" olduğunu belirtti.

Piyasa ekonomistleri forumunda konuşan Stevens, "Şu aşamada bu zamana kadar banka büyük ölçekli döviz müdahalelerinin etkisinin, maliyetinin üzerine çıktığı konusunda pek ikna olmuş değil. Ancak bu, her zaman müdahaleden kaçınacağımız anlamına gelmiyor. Aslında bu konuda açık fikirliyiz" dedi.

Avustralya doları Steven'ın açıklamalarının ardından 7 yılın en uzun süreli haftalık düşüş sürecini kaydediyor. RBA Başkanı, rekor düşük seviyedeki faizlerin, konut piyasasını desteklediğine yönelik kanıtlar olmasına rağmen parasal genişleme ifadelerini devam ettirerek, Avustralya doları üzerinde baskı uyguluyor.

Bunun önemli açıklama olduğunu söyleyen JPMorgan Chase&Co.'nun faiz stratejistlerinden Sally Auld, konuşmanın, piyasanın muhtemelen RBA'i yeni araçlar kullanmaya itecek şartlara ilişkin bir değerlendirme sunduğunu ifade etti.

Avustralya doları Sidney saati ile 14:24'te, ABD doları karşısında 92.10 centten işlem gördü.