Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

H tipi hisseler olarak da bilinen Hong Kong'ta işlem gören Çinli hisselerin gösterge endeksi, aracı kurumların yüksellemsiyle Aralık 2011'den bu yana en büyük haftalık kazancını kaydetti ve Şanghay'da işlem gören hisselerle arasını açtı.

Çin'in en büyük 2 aracı kurumu CitiC Securities Co. ve Hationg Securities Co., China Securities Journal'ın, hükümetin, yabancı yatırımcıların sektörde daha fazla hisseye sahip olmasına izin verebileceğini söylemesinin ardından yüzde 1'in üzerinde değer kazandı. Shanghai Fosun Pharmaceutical (Group) Co., Şanghay'da yüzde 3.9 değer kaybederken, Fosun International Ltd., Hong Kong'ta yüzde 2.7 düşüş kaydetti.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 kazançla 11,432.42 puana yükselerek, bu haftaki kazançlarını yüzde 6.8'e genişletti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 2,194.24 puana gerileyerek, bu haftaki kazançlarını yüzde 2.7'ye düşürdü. Hang Seng China AH Premium Endeksi'ne göre, Çin'deki hisseler 3 yılın en yükseği olan yüzde 6 iskonto ile değerlendi.

Shenyin&Wanguo Securities Co.'nun traderlarından Gerry Alfonso, yabancı yatırımcıların, yerel Çinli aracı kurumlarda daha fazla hisseye sahip olabileceği haberinin, net bir şekilde hisseleri desteklediğini söyledi.

Çin hisseleri geçtiğimiz hafta Pekin hükümetinin 1990'lardan bu yanaki en büyük reform paketini açıklamasının ardından ralli yaptı. Goldman Sachs Group Inc.,  artan reform hızını gerekçe göstererek ülkenin hisselerinin ağırlığını artırırken, Credit Suisse Group AG, en iyi 3 tavsiyesi arasında Çin hisselerini  gösterdi.