Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Dow Jones endeksinin dün ilk defa 16,000 puanın üzerinde kapanmasının ardından, Tüketici Güveni ve iş gücü piyasasında gelişme gösteren verilerle yatay bir seyir izliyor.

United Continental Holdings Inc., milyarder David Tepper'in piyasada büyük oynayacağı alanı "havayolu şirketleri" olarak açıklamasıyla yüzde 1.2 tırmandı. Yum! Brands Inc., Deutsche Bank AG'nin yatırımcılara şirket hisselerini alma tavsiyesi vermesi ile yüzde 1.1 değer kazandı. Ross Stores Inc. ise dördüncü çeyrek gelir tahminini düşürmesinin ardından yüzde 7.4'lük bir kayıp yaşadı.

Standard & Poor's 500 Aralık vadeli endeksi yüzde 0.1'den daha az kaybederek Londra saati ile 11:47'de 1,793.50 puan oldu. Gösterge endeks bu hafta dün itibarıyla yüzde 0.1 gerilerken, 4 Ekim'den bu yana ilk defa haftalık düşüşe hazırlanıyor. Dow Jones vadeli kontratları ise 5 puan, yani yüzde 0.1'in altında yükselerek 15,980 puanda.

Paris merkezli Raymond James Financial Inc. fon yöneticisi Louis de Fels "Uzun bir zaman sonra ilk defa, iyi gelen makro ekonomik veriler piyasa tarafından hoş karşılandı. Piyasa artık daha sağlıklı ve bunun tek nedeni QE değil" dedi.

ABD hisseleri dün, işsizlik başvurularının Eylül'den bu yana en düşüğe gerilemesi ve Amerikalı tüketicilerin Kasım ayında daha az karamsar olmasıyla yükseldi. Union Pacific Corp., Johnson Controls Inc. ve Ace Ltd. gibi şirketler hisse geri alımı yapabileceklerini açıkladı. S&P 500 Endeksi dünü 1,795.85 puanda kapatarak 1,798.18 olan zirve kapanış rekoruna yaklaştı.