Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(10:29'da güncellendi)

ABD hisseleri, işe alımların yükselmesi ve ilaç üreticilerinin ralli yapmasıyla yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi üst üste yedinci haftalık kazancı gerçekleştirdi.

Sağlık hizmeti hisseleri yüzde 1.2 yükselirken, bu yükselişe Biogen Idec Inc. ve Gilead Sciences Inc. öncülük etti. Time Warner Cable Inc., tekrar ortaya çıkan devir söylentileri ile yüzde yüzde 10 yükseldi. United Continental Holdings Inc., milyarder David Tepper'in piyasada büyük oynayacağı alanı "havayolu şirketleri" olarak açıklamasıyla yüzde 3.9 tırmandı. International Business Machines Corp. (IBM) ise milyarder Stan Druckenmiller'ın şirket hisselerini elden çıkartacağını söylemesiyle yüzde 1.5 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek günü 1,804.76 puanda kapattı. Gösterge endeks bu yıl toplamda yüzde 27'lik ralli gerçekleştirirken, 1998'den bu yana en iyi yıllık performansa hazırlanıyor. Dow Jones endeksi ise 54.78 puan, yani yüzde 0.3 ilerleyerek 16,064.77 puan oldu.

New York'ta bulunan ING U.S. Investment Management piyasa stratejistlerinden Karyn Cavanaugh, "Piyasanın yükselmemesi için hiçbir neden görmüyorum. Herhangi kötü bir haber yok. Biraz geri çekilme yaşadık ve şimdi insanlar bundan bir parça da kendileri almak istiyor" dedi.

Dow Jones bu hafta yüzde 0.6'lık bir kazanç sağlarken, üst üste yedinci haftada yükseldi ve Ocak 2011'den bu yana en uzun haftalık artış periyodunu gerçekleştirdi. S&P 500 ise bu hafta yüzde 0.4 tırmandı.

(10:29'da güncellendi)