Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Okul Sütü ihalesinin ilk bölümünde, dört kısım için en düşük teklifi Ak Gıda sundu.

Okul Sütü Programı kapsamında 200 mililitre UHT içme sütü alım işi ihalesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında gerçekleştirildi. İhale Komisyonu Başkanı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, ihale için Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinin belirli niteliklere göre 4 kısma ayrıldığını belirtti.

Özcan, ihalede 303 milyon 850 bin 320 adet 200 ml süt alımı için yaklaşık maliyetin 179 milyon 206 bin 523 lira 27 kuruş olarak hesaplandığını bildirdi. İhalenin açık usulle yapıldığını anlatan Özcan, ihale şartnamesi satın alan firma sayısının 8 olmasına rağmen 6 firmanın teklif zarfı gönderdiğini kaydetti.

Bakanlıktan üretim izni olan tüm firmaları ihaleye davet ettiklerini bildiren Özcan, ihaleye Yavuz Gıda, Gülsan Gıda, Dimes ve Pınar iş ortaklığı, Ak Gıda, Güney Süt, Yörükoğlu Süt'ün teklif zarfı sunduğunu belirterek, teklif zarflarının ön değerlendirmesinin yapılmasını istedi. Özcan, daha sonra teklifleri açıkladı.

Okul Sütü ihalesinde en düşük teklifleri, dört kısım için de Ak Gıda sundu. Ak Gıda, birinci kısımdaki Doğu Anadolu ve Ege bölgeleri için birim fiyat 0,52 lira, ikinci kısımdaki Güney Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgeleri için birim fiyat 0,52 lira, üçüncü kısımda yer alan Karadeniz ve Marmara bölgeleri için 0,515 lira ve dördüncü kısımdaki Akdeniz bölgesi için 0,52 lira teklif etti.

Özcan, teklif zarflarının açıklanmasının ardından firmaların tekliflerini yenileyebilmeleri için bir saat ara verdi.

Okul Sütü ihalesinin ikinci bölümünde en düşük teklifleri, birinci kısım için 0,5147 lira ile Dimes ve Pınar iş ortaklığı, ikinci kısım için 0,519 lira ile Yavuz Gıda, üçüncü kısım için 0,515 lira ile Ak Gıda, dördüncü kısım için 0,5195 lira ile Güney Süt sundu.

İhale Komisyonu Başkanı ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, yenilenen ihalenin yaklaşık maliyetinin 176 milyon 768 bin 310 lira 20 kuruş olarak hesaplandığını bildirdi.

Daha sonra firmaların yeni tekliflerini açıklayan Özcan, 4 firmanın teklif zarfı sunduğunu kaydetti.

İhalenin ikinci bölümünde, birinci kısım için en düşük teklifi 0,5147 lira ile Dimes ve Pınar iş ortaklığı, ikinci kısım için 0,519 lira ile Yavuz Gıda sundu. Üçüncü kısım için 0,515 lira ile Ak Gıda teklifini yinelerken, dördüncü kısımda en düşük teklifi 0,5195 lira ile Güney Süt verdi.

Özcan, tekliflerin değerlendirileceğini ve idarenin onayının ardından ihalenin sonuçlandırılacağını bildirdi.

AA