Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri, yenin dolar kaşısında altı ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından değer kazandı ve Topix Endeksi yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Cirosunun yüzde 80'ini Japonya'nın dışından gerçekleştiren Honda Motor Co. hisseleri yüzde 1.6 arttı. SoftBank Corp, son 13 yılın en yüksek kapanışının ardından aktivist yatırımcı Daniel Loeb'in şirketten hisse aldığını duyurmasıyla, yükselişe devam etti. Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.'nun yatırım notunu yükselttiği Mitsumi Electric Co. ani bir artışla yüzde 10 değer kazandı. NKSJ Holdings Inc., Citigroup Inc.'nin hissesindeki fiyat hedefini yükseltmesiyle, sigortacılardaki yükselişe öncelik etti.

Topix Endeksi yüzde 0.9 yükselerek 1,259.61 puana çıktı. Endekste her düşen hisse için üç hisse yükseldi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.5 artışla 15,619.13 puana ulaştı. Dolar-yen paritesi 29 Mayıs'tan beri en düşük seviye olan 101.92’ye geldi.

Tokyo merkezli Tachibana Securities Co.'nun piyasa analisti Kenichi Hirano, "Dolar-yen paritesi 100 seviyelerinde kalacak gibi gözüküyor. Kısa vadede, hisselerin çok yükselmesiyle aşırı ısınma riski var," dedi.

Japon yeni, İran'daki anlaşmanın ardından yene olan güvenli varlık talebinin azalmasıyla düşüşe geçti. Asya'daki hisseler genel olarak yükseldi.