Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, değerlemelerin 6 ayın en yükseğine çıkması sonrasında kayıplar ve kazançlar arasında dalgalı seyretti. Altın üreticileri değerlenirken, Jpaon ihracatçıları, yenin güçlenmesiyle düşüş kaydetti.

Honda Motor Co., yenin dolar karşısında güçlenerek, Japon otomobil üreticilerinin kazanç beklentilerini zayıflatmasıyla yüzde 1 değer kaybetti. Doosan Engineering & Construction Co., Korea Economic Daily'nin Seul'daki inşaat mühendisliği ve mimari hizmetler şirketinin, para çevirilebilir imtiyazlı hisse satacağını söylemesinin ardından yüzde 15 düştü. Perseus Mining Ltd., altının tırmanmasıyla yüzde 4.6 yükselerek, altın üreticilerindeki sıçramaya öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.1 kazançla 141.91 puana yükseldi. Yatırımcıların Fed'in 2014'e kadar tahvil alımlarını devam ettireceğine göre pozisyon almasıyla endeks bu yıl yüzde 9.6 artış kaydetti.

İnsanlalrın riskler konusunda biraz bezgin olduğunu ve bunun da fazla yayılmış bir ortam yarattığını söyleyen Sidney'deki White Funds Management'ın fon yöneticilerinden Angus Gluskie, "Piyasa teknik bir geri çekilmeye hazır ve masadan paranın bir kısmını aldık. Şu anda temkinliyiz" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki değerlemeler dün tahmini kazançların 13.9 katına tırmanarak, 18 Kasım'da kaydedilen Mayıs'tan bu yanaki en yüksek değerleme seviyesine yaklaştı. S&P 500 Endeksi 16.3 katı, Stoxx Europe 600 Endeksi ise 15.2 katından fiyatlanıyor.