Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:12'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Remy Cointreau SA ve Pernod Ricard SA'nın gıda ve içecek sektörü kağıtlarını aşağı çekmesi ile birlikte, iki günlük yükselişinin ardından değer kaybetti.

Remy, yıllık karının düşeceğini tahmin etmesinin ardından Ocak 2009'dan bu yana en dik düşüşü kaydetti. Madrid merkezli petrol şirketi Repsol SA, İspanya ve Arjantin hükümetlerinin şirketin YPF SA'daki payının tazmini için ön anlaşmaya varmalarının ardından son 13 ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Norveç şirketi Algeta ASA, Bayer AG'nin şirketi almak için görüşmelere başladığını duyurmasının ardından iki yılı aşkın sürenin en hızlı rallisini yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 düşerek günü 322.24 puandan kapattı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi bu yıl, tüm dünyada merkez bankalarının faiz oranlarını uzun bir süre rekor düşük seviye yakınında tutmayı taahhüt etmeleri sonucu yüzde 15 yükseldi.

Clairinvest fon yöneticisi ve kurucu ortağı Ion-Marc Valahu, "Birkaç hayal kırıklığı yaratan içecek sektörü bilançosu sonrasında ufak çaplı bir konsolidasyon yaşanıyor. Şimdiye kadarki görüntü, kısa dönemli bir geri çekilme olacağı yönünde" dedi.

ABD hisse piyasası 28 Kasım'da Şükran Günü nedeniyle kapalı olacak. Stoxx 50 Endeksi'nin volatilitesini opsiyon fiyatlarını kullanarak ölçen VStoxx Endeksi ise bugün yüzde 1.4 düşüş yaşadı.

18 Batı Avrupa piyasasının 16'sı bugün gerilerken, sadece İspanya ve İzlanda'da düşüş görülmedi. İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.9, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.6, Almanya'da ise DAX yüzde 0.1 gerilediler.

(19:12'de güncellendi)