Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Robotik teknolojiler ve otomasyon başta olmak üzere birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Yaver Holding YKB Yaver Demir; Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere, Lüksemburg'daki ofislerine yatırım fırsatlarını değerlendirmek için Türkiye'yi de eklediklerini belirtti.

32 şirketten 2013 yılı için toplam 550 milyon euro ciro beklediklerini belirten Demir, 2014 yılı ciro hedeflerinin ise 650 milyon euro olduğunu, 880 milyon dolar yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Türkiye'de başta yenilenebilir enerji olmak üzere enerji, teknoloji, sağlık ve eğitim alanında faaliyet göstermek istediklerini belirten Demir; enerji yatırımlarına Batman ve çevresinde başlayacaklarını, burada HES projesi için harekete geçtiklerini anlattı.

Türkiye'de gemi inşaat sanayi için motor üretimi yapmak istediklerini belirten Demir, yıl sonunda testlerini bitirip sertifika belgelerini aldıktan sonra pazara açılacaklarını söyledi.

Yatırımlarını kendi yetiştirdikleri mühendislere emanet etme taraftarı olduklarını söyleyen Demir, başta mühendis yetiştirmek üzere Yaver Üniversitesi adını verecekleri üniversitenin yerleşkesi için istanbul'da arazi aradıklarını aktardı.