Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün yatırıcımlar Tüketici Güveni ve konut fiyatları verilerini beklerken rekor zirveden düşüşe geçmesinin ardından az bir değişiklik kaydetti.

Workday Inc. hisseleri, tahminlerin üstünde çıkan üçüncü çeyrek cirosunun ardından yüzde 8.1 değer kazandı. S&P'nin endeksinde Ligand Pharmaceuticals Inc.'i  SHFL Entertainment Inc.'in yerine koyacağını açıklamasının ardından, Ligand Pharmaceuticals Inc. hisseleri yüzde 3 arttı. Nuance Communications Inc.'in yıl genelindeki satışlarının analistlerin tahminlerini tutturamamasının ardından yüzde 7.1'lik düşüş yaşadı.

Vadesi önümüzdeki ay dolacak olan S&P 500 Endeksi, Londra saatiyle 10:39 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 1,801.50 seviyesine geldi. Dow Jones endeks kontratları bugün 11 puan ya da yüzde 0.1'den daha az düşerek 16,051 puan oldu.
 
S&P 500 Endeksi, yedi haftalık kazanç serisinin ardından, İran'ın nükleer programındaki kısıtlamaları kabul etmesinin sonrasında enerji hisselerinin gerilemesiyle, dün yüzde 0.1 düşüş yaşadı. Gösterge endeks bu sene, Fed'in ekonomik büyümeyi teşviklemek için aylık 85 milyarlık tahvil alımına devam etmesinin ardından, 2003'ten beri en yüksek yıllık kazanç olan yüzde 26'lık artış kaydetti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, bugün New York saatiyle 10:00'da açıklanacak Conference Board'un tüketici güveni endeksinin Ekim ayındaki 71.2 puandan bu ay 72.6 puana çıkması bekleniyor.