Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Birçok finans yazarının teknoloji sektöründeki balonlaşmaya karşı uyardığına dikkat çeken New York Times köşe yazarlarından Nick Bilton, bu kişilerin haklı olduğunu söyledi.

Bu seferki hareketlerin 1990'lardaki teknoloji balonundan farklı olup olmadığını soran Bilton, "Silikon Vadisi'ndekiler öyle olduğu konusunda ısrarcı. Ancak ortalama bir yatırımcının ihtiyatlı davranması için nedenleri var" dedi.

Facebook'un hiçbir geliri olmayan mesajlaşma hizmeti Snapchat'e verdii 3 milyar dolarlık teklifi örnek veren Bilton, Snapchat'in daha 8 ay önce 70 milyon dolardan değerlendiğine dikkat çekti.

Bilton, bir kez daha bu değerlemelerde yeni "ölçüm" sisteminin gündemde olduğunu belirterek, "Twitter para kaybediyor. Fiyat-kazanç oranı? Bu denklemde kazanç kısmı yok ama hisseler, şirketin toplam yıllık satışlarının 20 katından işlem görüyor" dedi.

Gazetedeki makalesini, "Balon patlayıncaya kadar ne zaman patlayacağını bilmenin güç" olduğu şeklinde sonuçlandıran Bilton, "Silikon Vadisi'nde yarınların daha iyi olacağı ümidi var" yorumunda bulundu.