Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:32'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Almanya'da Tüketici Güveninin beklentiden fazla yükselmesi ve yatırımcıların ABD'den gelen dayanıklı tüketim malı siparişleri ile işsizlik başvuruları verilerini değerlendirmeleri ile yükseldi.

Royal Mail Group Ltd., yılın ilk yarısında gelirlerinin neredeyse iki katına çıktığını açıklamsıyla beş hatanın en büyük sıçramasını kaydetti. Vivendi SA hisseleri, şirketin kablosuz sektöründen çıkmasıyla yönetim kurulu başkanını değiştireceğini açıklamasıyla yükseldi.  Accor SA'nın otellerin yönetimini ve mülkiyetini ayıracağını açıklamasının ardından hisseleri iki yılın en büyük düşüşünü yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 artışla günü 324.04 puandan kapattı ve 14 Kasım'dan bu yana en büyük yükselişi gerçekleştirdi. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını rekor düşük seviyeye kısmasının, Fed'in teşvikleri beklenenden daha yakında azaltabileceği endişelerini bastırmasıyla Kasım ayında yüzde 0.6 yukarıda.

Almanya'da GfK Tüketici Güven Endeksinin Kasım ayındaki 7 puandan Aralık ayında 7.4'e yükseldiği açıklandı. Veriler Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin 7.1 tahmininin üstünde gerçekleşti.

18 Batı Avrupa piyasasının tamamı bugün yükselirken, İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.2, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.4, Almanya'da ise DAX yüzde 0.7 artış kaydetti.

(19:32'de güncellendi)