Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar Tüketici Güveni gösterge verilerini beklerken, hisselerin çıkışının üçüncü aya taşımaya hazırlanmasıyla birlikte fazla değişmedi.

Hewlett-Packard Co. hisseleri, analistlerin beklentilerinin üstünde çıkan ciro ve kâr verilerini açıklamasından sonra yüzde 7.1 kazanç sağladı. Analog Devices Inc., analistlerin beklentilerinin altında kalan ilk çeyrek kârlarının dün açıklanmasının ardından yüzde 3.4 düştü.

Vadesi gelecek hafta bitecek olan S&P 500 endeks kontratları New York saatiyle 07:10'da yüzde 0.1 yükseldi. Dow Jones kontratları bugün 20 puan artarak 16,080'i buldu.

"Parasal politikalara olan devamlı destekten doları birçok genişleme görüyoruz ve piyasaları ayakta tutan da bu," diyen Deutsche Asset & Wealth Management'in fon yöneticisi Ivo Weinoehrl, "Piyasa temel anlamda tamamen fiyatlandı. ABD'de gelecek sene büyümenin hızlanacağı bekleniyor ama tabi eğer firmalar yatırımı arttırmaz ve işe alımlara başlamazsa, o zaman kimin piyasaları canlandırabileceğini merak ediyorum," diye belirtti.

S&P 500 Endeksi, Fed'in teşviklere devam etmesiyle bu sene yüzde 26 ralli yaparak, 1998'den beri en büyük yıllık kazancını kaydetti. Endeks bu ay yüzde 2.6 arttı. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, gösterge endeksteki şirketlerin toplam değeri tahmini kazançlarının 16.3 katında seyrediyor. ABD hisse piyasaları yarın Şükran Günü sebebiyle kapalı olacak.