Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa tahvilleri, yatırımcıların Standard & Poor's'un (S&P) İspanya'nın not görünümünü yükseltirken, Hollanda'nın kredi notunu düşürmesine çok tepki göstermemesi ile birlikte yatay seyretti.

Almanya'da 10 yıllık faiz göstergesi, ekonomistlerin Euro Bölgesi'nde Kasım ayında enflasyonun artmasını bekledikleri veriler öncesinde Ağustos'tan beri en düşük seviyeden üç baz puan çıktı. Bloomberg anketine katılan analistlere göre, Ekim ayında işsizlik oranının rekor seviyede kalması bekleniyor. S&P İspanya'daki ekonomik büyümedeki canlanmayı göstererek ülkenin kredi görünümünü negatiften durağana çıkardı.

Londra'daki Credit Agricole Corporate & Investment Bank'ın faiz stratejisti Peter Chatwell, "Birçok yatırımcının hükümet tahvilleriyle ilgili kendi görüşleri var. Her gün daha fazla kredi kuruluşu çevre piyasaların istikrarını onaylıyor. Bu kuruluşların notlarına yansıyor fakat piyasalar durumu zaten fiyatlamıştı," diye belirtti.

Almanya'da 10 yıllık tahvil faizleri Londra saatiyle 07:56'da yüzde 1.69 olarak gerçekleşti. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 102.75'i buldu. Tahvil faizi 31 Ekim'de 8 Ağustos'tan beri en düşük seviye olan yüzde 1.65'e geriledi. Faiz oranı bu ay biz baz puan arttı.