Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 il ve 6 büyükşehir olmak üzere 21 ilde AK Parti'nin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium toplantı salonunda düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında partisinin 11 il ve 6 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına Abdullah Torun'un, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in aday gösterildiğini açıkladı. Başbakan Erdoğan ayrıca, Kütahya Belediye Başkanlığına Kamil Saraçoğlu'nun, Adıyaman Belediye Başkanlığına Fehmi Hüsrev Kutlu'nun, Zonguldak Belediye Başkanlığına Ali Bektaş'ın, Tokat Belediye Başkanlığına Eyüp Eroğlu'nun, Sivas Belediye Başkanlığına Sami Aydın'ın aday gösterildiğini açıkladı.

Erdoğan, Düzce Belediye Başkanlığına Mehmet Keleş, Kastamonu Belediye Başkanlığına Tahsin Babaş, Aksaray Belediye Başkanlığına Haluk Şahin Yazgı, Giresun Belediye Başkanlığına Yılmaz Can, Şırnak Belediye Başkanlığına Ahmet Hamdi Yıldırım, Artvin Belediye Başkanlığı'na Mehmet Kocatepe, Çankırı Belediye Başkanlığına İrfan Dinç, Bilecik Belediye Başkanlığına Selim Yağcı, Karabük Belediye Başkanlığına Mehmet Ceylan ve Bolu Belediye Başkanlığına Alaaddin Yılmaz'ın aday gösterildiğini kaydetti.

Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium toplantı salonunda düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında daha önce 5 şehir ve 5 büyükşehir olmak üzere 10 belediye başkan adayını tanıttıklarını hatırlatırken, bugün de 21 şehrin adaylarını tanıtacaklarını ifade etti.

Tanıtımlar sırasında, şehirlere ait kısa görüntüler izletildi.

AK Parti'nin Artvin Belediye Başkanı adayının Mehmet Kocatepe olduğunu açıklayan Erdoğan, Artvin'de yapılan yatırımlara değinerek, ulaşımda çok büyük adımlar atıldığını söyledi. Erdoğan, ''Artvin'de şu anda yoğun bir şekilde çalıştığımız, Artvin için çok önemli olan Hopa-Artvin arasındaki Cankurtaran tüneli var ki inşallah o da bittiği anda Artvin'e ulaşım çok daha kolaylaşacak'' dedi.

Çankırı'da Belediye Başkanı İrfan Dinç'in tekrar belediye başkan adayı olduğunu bildiren Erdoğan, Bilecik Belediye Başkan adayının Selim Yağcı olduğunu açıkladı. Erdoğan, Bilecik'teki yatırımlarla ilgili görüntülerin izlenmesinin ardından, "Osmanlı'nın önemli merkezlerinden Söğüt dediğimiz zaman, tabii Şeyh Edebali'yi hatırlamamak mümkün değil, Osman Gazi'yi aynı şekilde. Hepsi buralarda iz sürdüler, buralarda yaşadılar. Bir kısmı burada medfun ve onun için de her yıl Söğüt Şenlikleri'yle biliyorsunuz ecdadımızı orada yad ediyoruz" dedi.

Erdoğan, Yağcı'nın öz geçmişinin okunması sırasında 2 çocuğunun olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Tabii bir hatanız var, belediye başkanı olarak en az 3 çocuğunun olması lazım'' dedi.

Karabük Belediye Başkan adayının Mehmet Ceylan olduğunu açıklayan Erdoğan, Karabük'ün Türkiye'nin demir çelik sektöründe en önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret ederek ''Biz geldiğimizde KARDEMİR bitmişti, tükenmişti ve biz yaptığımız operasyonla KARDEMİR'i ayağa kaldırdık ve şu anda KARDEMİR çok çok farklı bir noktaya gelmiş bulunuyor, bunun bütün bereketinden Karabük'ün tamamı da istifade ediyor'' şeklinde konuştu.

-Bolu adayı Alaaddin Yılmaz

Bolu Belediye Başkan adayının şu andaki Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, Bolu'da eğitimde, sağlıkta, emniyette ve ulaşımda çok büyük adımlar attıklarını belirtti. Erdoğan, "Bilinmez denilen, o Bolu Dağı'nda çekilen çileleri bilirsiniz. Herkesin 'burayı patates deposu haline mi getirsek' veyahut da 'burayı doğalgaz depolama mı' yapsak' dediği yeri biz aldık, o tünelleri aştık ve hamdolsun şimdi oradan hem kazaların minimize olduğu ve rahatlıkla ulaşımın sağlandığı bir yer haline geldi Bolu dağları" diye konuştu.

Düzce Belediye Başkan adayının Mehmet Keleş olduğunu bildiren Erdoğan, Düzce'de yapılan yatırımlara değinerek, ''İşte görüldüğü gibi deprem görmüş bir Düzce'yi, hamdolsun bu hale getirebildik, emeği olan tüm bakan arkadaşlarıma valilerimize, tüm kaymakamlarımıza, teknokrat bürokratlarımıza şahsım milletim adıma teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı.

-Kastamonu'dan Tahsin Babaş aday

Kastamonu'da başkan adayının Tahsin Babaş olduğunu açıklayan Erdoğan, "Kastamonu, eğitimde, sağlıkta, aynı şekilde ulaşımda çok büyük imkanlara kavuştu. Hala yatırımlar devam ediyor, enerjide aynı şekilde yatırımlarımız devam ediyor" dedi. Erdoğan, Babaş'ın bir çocuğu olduğunun açıklanması üzerine, "Tahsin beyin de yanlışı burada, bir çocuk" diye konuştu.

Aksaray'da yapılan yatırımlara işaret eden Başbakan Erdoğan, ''Aksaray'da bir değişime gidiyoruz, iki dönem orada belediye başkanımız aynıydı şimdi Haluk Şahin Yazgı arkadaşımızla yeni bir değişim'' dedi.

-Şırnak adayı 8 çocuklu

Erdoğan, Giresun adayının Prof. Dr. Yılmaz Can olarak açıklarken, Ordu ve Giresun'a hizmet verecek havalimanı inşaatının da devam ettiğini hatırlattı. Giresun'un eğitimde, sağlıkta ve özellikle ulaşımda büyük hizmet aldığını söyleyen Erdoğan, "İnşallah yerel hizmetler noktasında da çok daha farklı hizmetlere layık. Bu hizmetleri inşallah Giresunumuz'a da kazandıralım" ifadelerini kullandı.

Şırnak adayının Ahmet Hamdi Yıldırım olduğunu açıklayan Erdoğan, Yıldırım'ın öz geçmişi okunurken 8 çocuk sahibi olduğunun belirtilmesi üzerine, "Ahmet Hamdi Bey'e teşekkür ediyoruz... Örnek" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Kütahya'da Kamil Saraçoğlu, Adıyaman'da Fehmi Hüsrev Kutlu, Zonguldak'ta Ali Bektaş, Tokat'ta Eyüp Eroğlu, Sivas'ta da Sami Aydın'ı belediye başkanlığına aday gösterdiklerini açıkladı.

-Büyükşehir adayları

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayan Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına Abdullah Torun'u aday gösterdiklerini duyurdu. Adana'nın şehir hastanelerinden birine hazırlandığını belirten Erdoğan, dev bir şehir hastanesini Adana'ya kazandıracaklarını söyledi.

Erdoğan, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i aday gösterdiklerini açıkladı.

Erdoğan, "Gaziantep müstesna değişim dönüşüm yaşayan illerimizden oldu. İnşallah şimdi bir kadın eli Gaziantep'e değecek" dedi.

Mevcut Başkan Asım Güzelbey ise salondaki en mutlu kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Gaziantep'te doktorken Başbakan Erdoğan'ın kendisine bu görevi tevdi ettiğini anlatan Güzelbey, "Söz verdim, Gaziantep'i kazanacağız dedim. Sayın Başbakanımızın desteğiyle seçimi kazandık" diyerek, verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Gaziantepliler'e "Benden sonra yine genç bir başkan seçin" dediğini belirten Güzelbey, bugün bunun mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kendisine bu mutluluğu yaşatan başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm AK Partililere teşekkür eden Güzelbey'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu Başbakan Erdoğan'dan önce söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mustafa Sever'i, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ahmet Çakır'ı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına ise Enver Yılmaz'ı aday gösterdiklerini açıkladı.

Yılmaz'ın 2 çocuğu olduğunu duyunca "2 çocuk, bunlar nasıl belediyecilik yapacaklar" diyerek espri yapan Erdoğan, Salı günkü grup toplantısında, ardından Perşembe günü İstanbul'da adaylarını açıklamaya devam edeceklerini söyledi.

Kısa zamanda tüm adayları açıklamış olacaklarını belirten Erdoğan, "Çok büyük gayretle, durmak yok yola devam" diyerek sözlerini tamamladı.

AA