Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hükümetleri Yunanistan'ı devlet kontrolündeki savunma sektörünü küçültmeye ve 2014 bütçesindeki açıkları kapamaya teşvik etmeye çalışırken, resesyondan çıkmaya çalışan ülkeye yardımların devam edeceğine işaret etti.

Euro Bölgesi maliye bakanları, ertelenen 1 milyar euroluk ödemelerin Aralık sonundan önce serbest bırakılabileceğini söyledi. Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras, dün Avrupa Birliği Rekabet Komiseri Joaquin Almunia ile Hellenic Defense Systems SA'nın yeniden yapılandırılmasında anlaşmaya varmasının ardından ödemeyi alabileceklerini tahmin etti.

Eurogrup başkanı Jeroen Dijsselbloem, toplantıya başkanlık etmesinin ardından muhabirlere yuptığı konuşmasında, "Yunanistan'ın çabalarının ve zorlu siyasi durumun tamamen farkındayız. Ama görev daha bitmedi" dedi.

Yunanistan'ın ilerlemesini öven maliye bakanları, İspanya ve İrlanda'nın kurtarma programlarından hızlı bir şekilde çıkmasını alkışladı. Eurogrup, Slovenya'nın bankacılık sistemini düzeltmek için kurtarma yardımına ihtiyacı olmayacağına duyduğu güveni dile getirdi.

Eurogrup toplantısı, Yunanistan'ın borç krizine girmesinden bu yana 4 yıldır Euro Bölgesi ekonomisinde ilerleme kaydetmek için sabahlara kadar süren toplantıların aksine yalnızca 4 saat sürdü.