Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelecek tarımdışı istihdam verisi öncesinde Çin'in dış ticaret fazlasının daralması üzerine Asya Borsaları kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Mücevher şirketi Luk Fook Holdings Ltd., Credit Suisse Group AG'nin yavaşlayan satış hızı gerekçesiyle notunu indirmesinin ardından yüzde 11 düştü. Mitsubishi Materials Corp., patlamanın ardından fabrikalarından birindeki operasyonları durdurmayı planlamasıyla yüzde 1.6 değer kaybetti. Japonya ve Çin'de Intercept Pharmaceuticals Inc.'in karaciğer ilacını dağıtma hakkı olan Dainippon Sumitomo Pharma Co., klinik testlerin başarılı olması üzerine yüzde 17 değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.4 düşmesinin ardından Tokyo saati ile 15:04'te yüzde 0.1 kazançla 139.05 puana çıktı. Endeks bu haftayı yüzde 0.9 aşağıda tamamlamaya hazırlanıyor. ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün yayınlayacağı tarımdışı istihdam verisinin, işverenlerin 2013'te, geçtiğimiz 8 yıldakinden daha fazla işe alım yaptığını göstermesi bekleniyor. Çin'de ihracat büyümesi Aralık'ta beklentilerin altında kalırken, ithalat, ekonomistlerin tahminlerinin üzerinde gerçekleşti.

Dikkatlerin ABD'nin tarımdışı istihdam verisine çevrildiğini belirten IG Ltd.'ın piyasa stratejistlerinden Stan Shamu, "Tüm bu olumlu verileri, Amerikan ekonomisinin, teşviklerden hızlı ve ölçülü bir çıkışa hazır olduğu argümanını destekliyor" yorumunda bulundu.