Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

B20 Koalisyonu üst düzey temsilcileri Paris’te buluştu. Toplantının ardından yayınlanan 2014 İş Dünyası Küresel Bakış notunda, yatırımın finansmanı, ticaretin ve pazara erişimin kolaylaştırılması, iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılmasına öncelik verilmesi yönünde G20’ye çağrıda bulunuldu.
21 Ocak 2014, Paris – G20 ülkelerinin önde gelen ve bağımsız iş dünyası kuruluşlarının başkan ve üst düzey yöneticileri, iş dünyasının 2014’teki küresel yol haritasını tartışmak üzere 20-21 Ocak 2014 tarihlerinde Paris’te bir araya geldi. 

Başkanlar Toplantısı sonrası B20 Koalisyonu, ilk İş Dünyası Küresel Bakış notunu yayınladı.  Notta küresel ekonomik yönelimler ele alındı ve finansal toparlanmanın önündeki tehditlerin altı çizildi. Gelişmekte olan tüketici sınıfı, Bali sonrasında ortaya çıkan ve ticareti kolaylaştıran yeni çerçeve ve dijital ekonominin potansiyel faydaları büyümenin yeni kaynakları olarak nitelendirildi.

B20 Koalisyonu Başkanı ve Sözcüsü Perrin Beatty yaptığı açıklamada “Küresel ekonomik canlanma, hala mütevazı ve değişken olmakla birlikte, daha sağlam bir hal almıştır; özel sektörün büyümeyi teşvik etme, sürdürme ve rekabetçiliği canlandırma konularında merkezi bir rolü bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

TÜSİAD’ı temsilen toplantıya katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman F. Boyner şu noktaların altını çizdi: “G20 önümüzdeki yıl belirsizlik ve zorlu bir ortamla mücadele etmek durumunda kalacak. Ortalama bir büyüme karşısında, gelişmiş ekonomilerin yatırım ve ticareti canlandırması, verimlilik, istihdam ve talebi kuvvetlendirmesi ve finansal sektörü tekrar rayına oturturken orta ve uzun vadede mali sürdürülebilirliği sağlamak için çalışmalara devam etmeleri gerekecektir. Yükselen pazar ekonomileri yavaşlayan büyüme, daha zor küresel finansal koşullar ve özellikle artan sayıda yüksek kaliteli yatırım ihtiyacı ile karşı karşıyadır.”

İstihdam ve büyümeyi öncelikli iki alan olarak tanımlayan 2014 yılı G20/B20 dönem başkanı Avusturalya, büyümenin finansmanı, beşeri kaynaklar, altyapı & yatırım ve ticareti büyümenin temel değişkenleri olarak belirledi. 

B20 Koalisyonu üyeleri Başkanlar toplantısında bu öncelikleri destekleyerek, B20 Avustralya gündemine aktif katkıda bulunacaklarını bir kez daha teyit etti.

B20 Koalisyonu, üyelerinin B20/G20 sürecinde seslerinin daha iyi duyulması amacıyla ticaret ve altyapı alanlarındaki katkılarının koordinasyonu yönünde çalışmalarını sürdürmektedir. Özel sektör, dünya ekonomisinin dayanıklılığının artması için hükümetlerle ve diğer kesimlerle birlikte çalışmaya kararlıdır. B20 Koalisyonu, G20 hükümetlerini özel sektörün çabalarını desteklemeye davet etmektedir. Bu destek sadece bütçe disiplini ve yatırım harcamalarının düzenlenmesi yoluyla değil; ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, dijital güvenlik ve vergi politikaları gibi kilit öneme sahip konularda uluslararası uyumun sağlanması yoluyla da oluşturulmalıdır. Hükümetler, verimliliği arttırmak ve büyümeyi desteklemek amacıyla, rekabetçiliği arttırmaya yönelik girişimlere öncelik vermeli, sonuçları takip etmek için çeşitli mekanizmalara ve açık hedeflere sahip olmalıdır.

B20 Koalisyonu Başkanı Beatty yaptığı açıklamada, “Dünyanın en önemli ekonomilerinin hükümetleri,  iş dünyaları ve uluslararası kuruluşlar arasında eşsiz bir bağ oluşturan B20 Koalisyonu’nun, G20/B20 sürecinin desteklenmesinde, özellikle de iş dünyasının oynayabileceği rol söz konusu olduğunda önemli bir görev yerine getirmekte olduğunun” da altını çizdi.


B20 Koalisyonu Hakkında:

B20 Koalisyonu, her türlü ölçek ve sektördeki 6,5 milyon işletmeyi temsil etme amacıyla G20 ülkelerindeki temsil gücü yüksek ve bağımsız iş dünyası örgütlerini biraraya getirmektedir. Bu geniş tabanıyla, dünyanın en önemli ekonomilerindeki iş dünyası ile hükümetler arasında önemli bağlar kurmaktadır.

B20 Koalisyonu üyeleri:

Ai Group, Avustralya  ·  BDI, Almanya  ·  BUSA, Güney Afrika  ·  BUSINESSEUROPE, Avrupa  ·  CCC, Kanada  ·  CEOE, İspanya  ·  CII, Hindistan  ·  CNI, Brezilya  ·  Confindustria, İtalya  ·  Coparmex, Meksika  ·  FKI, Güney Kore  ·  MEDEF, Fransa  ·  TÜSİAD, Türkiye  ·  UIA, Arjantin  ·  US Chamber, ABD  ·