Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Facebook Inc.'nin dün rekor seviyede kapanmasından sonra Sheryl Sandberg'in serveti 1 milyar doları geçmiş oldu.

Dünyanın en popüler sosyal medya sitesinin COO'su olan Sheryl Sandberg, dün hisse başına 58.51 dolardan kapanan Menlo Park California merkezli şirketin 12.3 milyon hissesine sahip. Hisselerinin değeri yaklaşık 750 milyon doları buluyor.

Sandberg şirketin 2012'deki ilk halka arzından bu yana hisse satarak 300 milyon dolar biriktirdi ve geçen Mayıs ayında başlayan 4.7 milyonluk hisse senedi opsiyonuna sahip. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, 44 yaşındaki Sandberg adını tarihe dünyanın en genç kadın milyarderlerinden biri olarak yazdırdı.

"Nasıl para yapılabileceğini göstermesi için getirilmişti," diyen şirketin tarihinin anlatıldığı "The Facebook Effect" adlı kitabın yazarı David Kirkpatrick, "İş dünyası tarihinin en harika hikayelerinden biri olma yolunda ilerliyor," diye ekledi.

Sandberg'in servetindeki artış, onun küresel anlamda genişleyen rolüne yansıyor. Harvard Üniversitesi mezunu, bir zamanların Hazine Sekreteri Lawrence Summers'ın eski danışmanı, Başkan Obama'nın bağışçılarından ve Walt Disney Co.'nun yönetim kurulu üyesi olan Sandberg, aynı zamanda en çok satılan kitaplar arasında yer alan Lean In'in yazarı.

Kirkpatrick, "Google'da çalıştı, sonra Facebook'a geçti, yetmedi gitti bir kitap yazdı, siyasete atılırsa muhtemelen seçilir," diye görüş bildirdi.

Facebook sözcüsü Elisabeth Diana, Sandberg'in serveti hakkında konuşmayı reddetti. Genç milyarderin bu hafta yapılıyor olan İsviçre Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na katılması bekleniyor.