Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Kulübü Doktoru Yener İnce, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Elazığspor mücadelesinde sakatlanan Aydın Yılmaz'ın, sol ayak bileğinde kırık ve bağında da yırtık tespit edildiğini, futbolcunun ameliyat olacağını belirtti.

İnce, yaptığı açıklamada, Aydın'ın takımla Elazığ'dan İstanbul'a döneceğini bildirerek "Sol ayak bileğinde fibula kemiğinde bir kırık var. Beraberinde sindezmoz diye adlandırdığımız bir bağda da yırtığı var. Sahada ilk müdahale yapıldı. Elazığ'da da Medical Park Hastanesinin ortopedi ekibi yardımcı oldu. Şu anda bir atele alındı. Bu gece istanbul'a götüreceğiz. Yarın da konsültasyon yapacağız. Daha detaylı tetkikler de yapacağız. Fakat ameliyat olacak" ifadesini kullandı.

Sarı kırmızılı futbolcunun sahalara dönüşünün ne kadar süre alacağı sorusu üzerine doktor İnce, "Süreyi ameliyattan sonra konuşmakta fayda görüyorum. Ameliyattan sonra daha net bir şey söyleyebilirim. Bu tip bir kırık, bağ yaralanmasının beraberinde olur. Kolay bir kırık değil. Süre konusunu hiç söylemenin bir anlamı da yok. Talihsiz bir sakatlık olmakla beraber çaresi olan bir iş" diye konuştu.

Saha zemininin çok kötü olduğunu vurgulayan İnce, "Maçtan önce konuştuğumuzda zeminden kaynaklı sakatlık bizi ürkütüyordu, maalesef yaşadık" dedi.