Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvilleri, sıkıntıdaki gelişen piyasalar ve zayıflayan ABD verileriyle tahvil faizlerini 3 ayın düşüğüne iten rallinin ivme kaybettiği spekülasyonlarıyla üç günün ilk gerilemesini yaşadı.

Bugün birçok gelişen piyasa paralarının güçlenmesiyle tahvil faizleri yükselişe geçti. Bloomberg ekonomistlerinin tahminlerine göre, yarın gelecek olan veriler Ocak ayında hizmet sektörü büyümesinin ralli yaptığını gösterebilir. Dün Çin ve ABD'den gelen veriler dünyanın en büyük iki ekonomisindeki imalatın yavaşladığını göstermesiyle Hazine tahvil faizleri Kasım ayından beri en düşük seviyeye indi.

"Hazine tahvillerindeki bugünkü düşüş nefes gibi geldi," diyen Londra merkezli Bank of Montreal'in traderı Craig Collins, "Faizler bir ayda 50 puan civarında düştü. Gelişen piyasalarda herşeyin yolunda olduğunu dair bir inanç yok," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi'ne göre, 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan yükselerek New York saatiyle 07:09'da yüzde 2.60 oldu. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 7/32 gerilemeyle 101 9/32 olarak kaydedildi. Dün faiz 1 Kasım'dan beri en zayıf seviye olan yüzde 2.568'e düştü. Faiz 2 Ocak'ta yüzde 3.05'e çıkmıştı.