Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eaton Corp.'un CEO'su Sandy Cutler, tüketici harcamalarının desteğiyle Çin ekonomisinin hızlanarak, büyümeyi, ülkenin öncü açıklamaları ile uyumlu seviyelere çıkardığını söyledi.

Pekin hükümetinin altyapı harcamalarının düşmesi ve bireylerin gevşememesiyle Çin'in son yıllarda zayıflığını gizleyerek, büyümesini iki katında gösteriyor olabileceğini belirten Cutler, ancak sıçramanın, göstergelerin daha doğru rakamlar vermeye yakın olduğu anlamına geldiğini anlattı.

Cutler, "Büyüme, açıklanan rakamları destekleyen seviyelere geliyor. Şu an hiç şüphesiz bir yıl öncekinden daha iyi hissediyoruz bunu" dedi.

Hidrolik inşaat ekipmanı, otomobil parçaları,  ışıklandırma malzemeleri gibi ekonomik büyümenin fotoğrafını çekebilecek bir ürün skalasında satış yapan Dublin merkezli Eaton, Çin'in birçok noktasında da iş yapıyor.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılasının geçtiğimiz yıl yüzde 7.7 ile 2012'deki ile aynı oranda büyüdüğünü ve bu yıl da yüzde 7.4 büyüyeceğini öngörüyor. Ülkenin imalat göstergesi olan PMI verisi Ocak'ta 50.5 puan ile Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Cutler Şubat 2013'te de Standard Chartered Plc'den Li Wei gibi ekonomistlerin de şikayet ettiği Çin'in ekonomik verilerini sorgulamıştı.